Офис на корпоративна фирма

Представям ви интериорът на офис на голяма корпоративна фирма. Интериорът е базиран на корпоративната идентичност, като в него са вплетени елемнти от дейността на фирмата. Материалите, които са използвани не са скъпи и локсозни, но са стилни и елегантни. Стилът на интериорът е съвременнен, стилен и функционален, но без излишна помпозност.

Започваме с фоайето. То разполага с 2 работни места и кът за изчакване. Стените са декорирани с постери, изобразяващи проекти на компанията, стилна дървена ламперия и декоративна мазилка в класическия сив цвят за офисни помещения.

Работните помещения са разработени в същата линия, като са леко разчупени с декоративна растителност.

Фоайето може да го разгледате и чрез 3D тур като кликнете на картинката по-долу:

Луксозна спалня

луксозна спалня
модерна класическа спалня
интериор със златни плочки
бяла баня със златни елементи
ретро луксозна баня

Офис – личен кабинет и приемна

Интериорът на този офис се отличава, от традиционните задания, с това, че тук трябваше да се пресъздаде личното пространство на собственикът във фирмата.

Тук не се очаква да има външни посетители и да има поток от хора. Това е кабинетът на най-големият човек в компанията и този кабинет е за негова лична употреба. Тук той ще работи в усамотение и ще влизат само най-приближените му.

Този кабинет отразява достолепността, харизмата и постеженията на личноста.

тузарски кабинет
кабинет съвременна класика
личен кабинет

Ако искате, може да разгледате кабинета и чрез виртуален тур, като кликнете на картинката по-долу:

А така ще изглежда кабинета нощтно време. Със забележката, че тук е показан вариант, при който настилката е от керамични плочи.

директорски кабинет

Може да разгледате кабинета нощно време и чрез виртуален тур, като кликнете на картинката по-долу:

А това е тоалетната. Тя отново е разработена да показва лукс, чистота и хармония.

разкошна мъжка тоалетка

Проектът е разработен в 2 варианта – бял и черен.

мъжка тоалетна с черен мрамор

А това е входът към приемната, в която ще се събират отбрани гости. Тук са застъпени луксът, който подчертава постигнатото ниво и разкрива характер.

Първото впечатление, разбира се, е най-важно. За това е загадъчно и луксозно. Изложени са картини с вискока стойност и уникални предмети на изкуството.

вход, коридор

Приемната разполага с 3 къта – кухня с остров, голяма трапезарна маса и нисък кът за лежерни разговори.

кухня с трапезария
луксозна приемна
луксозна приемна, нова класика
приемна
гостна

Към приемната има самостоятелна тоалетна за гости. В нея се запазва усещането за лукс и чистота. Решена е в бял мрамор, златни елементи и много огледала.

луксозна тоалетна с мрамор
тоалетна с бял мрамор

Хармония в бяло

Този апартамент може да го разгледате и с виртуален тур, като кликнете върху картинката по-долу или да продължите надолу в поста и да го разгледате по стандартния начин.

Virtual Tour interior

Белите интериори винаги предизвикват усещане за хармония, чистота и спокойствие.

Този бял апартамент е разработен в модерен класически стил. В него са съчетани модерни и съвременни елементи с класически такива.

Апаратаментът е малък, но въпреки това в него има място за всичко. Дневната, трапезарията и кухнята са в едно помещение.

бял апартамент
модерен апартамент
декоративна стена
нова класика интериор

Кухнята е малка, но има всичко необходимо. Електроуредите са вградени.

ретро кухня в бяло

В спалнята продължава същата дизайнерска линия. Декорациите по стените са от същата серия както в дневната. Гардеробът е в стилът на ТВ шкафът и масите от дневната.

спалня в бяло
бял модерен класически интериор
модерен класически апартамент
нова класика интериор

Банята е решена с големи плочи, чиито фладер прелива една в друга. Характерното за тази баня е изборът на вана, която е с вратичка и позволява по-лесното ѝ използване от трудно подвижни хора. Шкафът под мивката е в класически стил.

бежова баня
баня в земни цветове и вана с вратичка
баня в земни цветове
модерна баня
баня

Този апартамент може да го разгледате и с виртуален тур. Това може да направите като цъкнете тук или върху картинката по-долу.

Virtual Tour interior

Рецепция и заседателна зала в офис

Дизайнът на представителната част на всеки офис е изключително важна част. Това е първото впечатление за фирмата, което действа подсъзнателно в партньорите и клиентите. За това изборът на концепция изисква специално отношение.

За тази фирма залових на класическия, за тези среди, сив цвят и златни елементи за подчертаване на престижа на компанията.

рецепция

В допълнение, рецепцията е разработена с панели с естествени частици от кехлибар, което омекотява и стопля общото внушение.

рецепция, кехлибар
Рецепция, кехлибар

Заседателната зала е разработена в същия стил. Една от стените е облицована с ламперия с естествен фурнир. Това спомага за по-добрата акустика в помещения, като това.

Залата разполага и с огромен екран за презентиране на необходимата информация.

заседателна зала

Столовете са тапицирани с естествена бяла кожа. Това придава свежест на помещението и разкош в същото време.

заседателна зала

В процеса на търсене на най-добър вариант за тази фирма, бяха разработени няколко цветови варианта, които може да видите по-долу:

модерна рецепция

Луксозен апартамент за отдаване под наем

Това е един от любимите ми проекти в последно време.

Целта беше да се създаде проект за луксозен апартамент за дългосрочно отдаване под наем в един от големите зимни европейски курорти.

Водещото в проекта са луксозните ламперии, скъпите и качествени материали, както и характерните врати, но в същото време проекта следва стилна и лека визия.

Апартаментът разполага с 2 спални, баня и една голяма дневна, която е обединена с кухня и трапезария.

Голямата спалня е решена с текстилна ламперия по стените с фуга в златен цвят. Леглото е с тапицирана табла със златен кант. Нощните шкафчета също са тапицирани, като облата им форма придава допълнително усещане за мекота. Цветовете са меки, нежни и ненатрапчиви.

Допълнителен акцент е специалният телевизор, който е вграден в дизайнерска рамка в златен цвят. Когато телевизорът не работи, той се превръща в огледало, което е в опушен цвят. Така се създава допълнителна атмосфера.

Спалнята разполага с дрешник. Той е облян в мека светлина. Всички шкафове са със стъклени врати в рамка. Стъклото е прозрачно, но опушено.

Втората спалня е по-малка. Тя отново е с тапицирани ламперии по стените с фуга в златен цвят. Тя е раздвижена като на местата на нощните шкафчета ламперията е прекъсната и там е направена такава с естествен камък.

Гардеробът е превърнат в част от интериора. Вратите му са с принт, които променя цялостното възприятие. В него са вградени телевизор и био камина.

Дневната е голяма и просторна. Тапицираните стени, златният цвят и опушените стъкла и огледала присъстват и тук. В допълнение, ламперията е разчупена с елементи от дърво. Стилът на мебелите е както модерен и съвременнен, така са използвани класическите линии.

Кухнята е малка и компактна. Въпреки малкия си размер, в нея са вмъкнати всички необходими неща. Кухненският плот се повдига нагоре и се сваля надолу за по-голямо удобство на обитателите.

Банята е решена в големи мраморни плочи. Тук отново акцент е златният цвят, който е използван деликатно.

Банята разполага с голяма душ кабина и вана, която е с вратичка, за по-голямо удобство при използването й от по-трудно подвижни хора.

Апартамен под наем, ап.1

Дизайнът на този апартамент е предназначен към хора, които ще го наемат за средносрочно време. Имат необходимостта там да работят и да приемат бизнес гости, но и да бъде техен дом, макар и временно.

Поради тази причина цветовото решение е в сиви тонове. А кухнята е малка и има възможност да се скрива чрез сгъваеми врати с желюзи.

Антеро създава първото впечатление. Избрахме то да бъде семпло, но представително.

антре в сиво

Ето я и дневната:

Трапезарията:

трапезарията

И кухнята, която може да се скрива със сгъваеми врати, когато е необходимо.

А ето я и спалнята. В нея има тоалетка, която също може да се използва за работно място. В избраният стил се преплитат както стари елементи, така и нови. Това придава усещане за по-висок клас на интериора.

Банята:

разположение в баня

Кухня в люляков цвят

Представям Ви една много нежна кухня в люляков цвят. В нея са вписани интересни малки ниши, които й придават неповторимо усещане за уют.

кухня в лилаво
кухня Люляк

Интериор на къща в кв.Бояна

Представям Ви интериора на голяма къща с 4 спални. Дизайнът е решен в тъмно зелен цвят, съчетан с естествен бял мрамор. Мебелите са изпълнени от MDF с фурнир от орех, който е съчетан с леки, приятни метални конструкции.

Започваме от дневната, кухнята и трапезарията:

На вторият етаж са разположени спалните. Две от тях са с бани и тоалетни. А към една от спалните има дрешник.

А ето и фоайетата:

Реновация на хотел Джемелли

Детска радост за момиченца

Представям Ви една малка, но много свежа детска стая. Тя е за две малки госпожици, които тепърва ще растат и ще стават тинейджърки.

Композиционното изграждане на стаята е продиктувано от желанието детската стая да не е за съвсем малки деца, а да може да се ползва адекватно и когато пораснат. Леглата са с размер за възрастен човек. Тъй като стаята е твърде малка, то бюрото, което е необходимо за учене, е изнесено в друго помещение. Водещ елемент при формообразуването са челните пити, които са пренесени и върху дръжките на корпусната мебел. Цветовото решение е в жълто и лилаво. търсеният ефект е на нежност, детско излъчване, подчертано момическо решение, но без да е лигаво. За цялостното оформяне на визията е избран стилен тапет на точки, които отново подчертава момичешкото излъчване.

В процеса на работа бяха разгледани и други цветови решения, които можете да видите по-долу:

детска стая

детска стая цветове

 

Усмихни се!

„Усмихни се!“ е проект, в който в едно малко пространство с особена архитектура са обединени кухнята, трапезарията и дневната.
Разработен е в светли тонове, които придават характерна колоритност.
Пространството е разделено на две основни зони. Едната е кухнята, а другата е трапезарията и дневната.
Пода в частта с дневната е решен в много светъл ламинат, който е продължен по едната стена. Другата стена е тухли, които са боядисани в жълто. Избран е топъл и свеж цвят. За повече уют, тази стена е декорирана с надпис „Усмихни се!“.
Тъй като тази зона изпълнява ролята на дневна и трапезария едновременно и няма достатъчно пространство за да се разделят двете функции, то дивана е вдигнат на по-високо за да може да бъде удобен и за хранене.

(още…)

Дневна с много спомени

година: 2017

Този проект е създаден за „Филмар 74“.

Представям ви една дневна или по-точно една секция. Тя е част от дневна, но моята работа беше да проектирам само зоната около телевизора. Изискването на клиентите беше около телевизора да бъдат наредени точно определени предмети. Признавам, че те са доста интересни и създавам голяма част от атмосферата, тъй като всеки един от тях носи някакъв красив спомен. Освен тези предмети, собствениците искаха да има вградена електрическа камина. А, ето и какво сътворих аз:

(още…)

Апартамент „Младост“

година: 2017г;

клиент: частен;

Винаги е приятно, когато някой стар и добър приятел те потърси за да му проектираш и да му направиш дизайна на апартамента.

Основното изискване беше всичко да бъде бяло. Единствено в баните може да има цвят. Едната в синьо, а другата в зелено.

Ето какво се получи:

Входното антре направено изцяло в бяло. Характерният елемент се черните рамки. А защо точно те – си има своята история, но тя ще си остане между мен и клиента.

(още…)

Стаи със скосени тавани

година: 2017г

Представям ви спалня и детска стая, които са част от апартамент, в който таванът е скосен. Такива помещения винаги са предизвикателство за всеки дизайнер. От една страна трябва да се усвой пространството максимално, но от друга страна в голяма част от него липсва необходимата височина за да се използва адекватно. Тук ще ви покажа как аз реших този проблем и как вие можете да направите това.

В спалнята най-ниската част, до която достигаше тавана, беше едва 20см. Там и пълзите пак ще ви е неудобно. За това тази част от стаята я обособихме с чекмеджета, като всяко има различна дълбочина, която е съобразена със скосяванията на тавана. Най-горните чекмеджета са с дълбочина едва 20см, а най-долните достигат до 60см.

спалня със скосявания (още…)

Интимното място – дизайн на тоалетна

Тоалетната е едно от най-интимните места в дома. Отдавна тази част на дома служи за нещо повече от извършването на определени биологични нужди. Често хората прекарват там неподозирано дълго време, което отдават за размисли и разни други неща. За това и атмосферата трябва да подхожда за подобни ситуации.

Представям Ви нейно величество – ТОАЛЕТНАТА!

дизайн на тоалетна (още…)

Баня „Земя“

Баня „Земя“ е мъжка баня с тенденции да стане семейна такава. Клиентът е ерген, които живее заедно с неговите братя. Всичките ергени, към началото на проекта и не всички към неговия край. Проектът за банята е една малка част от един по-голям проект, но подходът за реализацията е типично ергенски и като такъв нещата се случват малко по малко. Така, че днес ще ви покажа само банята, а скоро ,стъпка по-стъпка, ще ви покажа и останалите части на апартамента.

Избрани са цветове, които лесно да се поддържат и да не са много претенциозни. Зоната с душа е отделена визуално чрез цветовете, със стъклена преграда и чрез подът, който е направен на две нива. Непосредствено срещу душа и има голямо огледало, на което човек може да се вижда в цял ръст – за по-здравословен начин на живот.

Цялостното внушение в банята е за светлина, мекота и уют. За повишаване на усещането за комфорт са избрани плочки с дървесен декор в различни тонове.

Акцент е стената срещу вратата, която е разработена в няколко дървесни декора, който лесно се преплитат с останалите дървесни тонове в банята.

Мебелите в банята са в бяло за да създадат допълнително усещане за чистотата и невинност.

А ето и самата баня! Насладете ѝ се!

(още…)

Баня „Аквамарин“

година: 2016г

Представям ви едно мое много обичано творение – баня и тоалетна „Аквамарин“. Името произлиза от избора на цветовете – синьо-зелени плочки в комбинация с дървесен декор.

Най-напред нека ви покажа тоалетната. Въпреки малките си размери, то този цвят комбиниран с бяло, я отваря изключително много. Заради контраста и свежия полъх тоалетната стана много приветливо място. Колкото и да е тясно в нея, все пак сложихме една много малка мивка с шкафче под нея за да може човек да си измие ръцете и да се държат отдолу неща от първа необходимост. Според някой хора това е излишно, когато няма място, но според мен наличието на мивка е задължително, било то и толкова малка. Огледалото е с твърд гръб за по-хубав образ. 😉 Все пак винаги, когато се гледаме в огледалото, трябва да се любуваме на собствено си АЗ. А в непосредствена близост сложихме и един контакт за аварийни ситуации в случай, че някой от членовете на семейството е окупирало основната баня – я за някой сешоар, я за нечия самобръсначка.

(още…)

Спалня „Капучино“

Година: 2016г

Този проект е създаден за „Филмар 74„.

Дълго се чудих дали да ви покажа тази моя „рожба“. Липсата на напудрена визуализация и готини снимки не са добър приятел на маркетинга, но действителността не винаги имам възможност за розови картинки, но пък точно за това реших да ви го покажа, защото това не е повлияло на качеството на крайния проект.

Представям ви спалня в капучинови нюанси!

Много гардероби, спалня с тапицирана табла, работно място и нежна тоалетка.

След дълго напасване на цветове и правеното на няколко мостри, в крайна сметка се спряхме на едни много приятни, меки тонове на кафявото. Те са нанесени върху MDF, който е фурнирован. Това дава много нежна текстура, която повишава усещането за уют.

Характерното за тази спалня е присъствието на кът за работа, които има своите характерни форми, повлияни от специфичната архитектура на помещението.

Шкафовете, гардеробите и чекмеджетата са без дръжки. Те се отварят чрез елементи, които са направени с фрезоване.

гардероб с плъзгащи врати
гардероб с плъзгащи врати
(още…)

Кухня с жълто в 2 варианта

Кухня. Това е най-често поръчваната мебел в България по индивидуален проект. Основната причина за това е свързана с нуждата да се усвой максимално пространството.

Представям ви кухня от апартамент в типичен панелен блок. Терасата е остъклена и приобщена към кухнята. Стената под прозореца е премахната, запазен е трегера и стената до прозореца.

Кухнята е разработена в два цветови варианта. Единият е в ярък жълто-зелен цвят, който е комбиниран с декор в дървестната гама. Кухненският плот е от бял технически камък, като са спазени последните световни тенденции – плотът да е тънък. Под него има зелено-жълта лента, която кореспондира с вратичките на втория ред кухненски шкафове. Кухненският гръб е закалено стъкло, което е декорирано с принт от цветя.

Тръбите за парното и радиатора са скрити с ефектна решетка, която е с несиметрични кръгли отвори.

(още…)

Кухня Black&White

година: 2015г

Този проект е създаден за „Филмар 74„.

Проекта е на малка кухня, разположена в общо помещение с трапезарията и дневната. Кухнята е проектирана в права линия. Горният ред шкафове са на две нива. Първото ниво е по-плитко и шкафовете са предназначени за най-използваната посуда. Второто ниво е с по-дълбоки шкафове, които са в една равнина с долния ред кухненски шкафове. Всички вратички и чекмеджета се отварят без дръжки. При повечето от тях това се осъществява чрез push. Под долният ред шкафове има вградено осветление. Мебелите са изработени от MDF с покритие от боя, съответно в бяло и черно. Кухненският плот и гръб са от естествен камък.

бяла кухня

(още…)

Pages:123»