Апартамент „Младост“

година: 2017г;

клиент: частен;

Снимки от реализацията тук.

(още…)

Стаи със скосени тавани

година: 2017г

Представям ви спалня и детска стая, които са част от апартамент, в който таванът е скосен. Такива помещения винаги са предизвикателство за всеки дизайнер. От една страна трябва да се усвой пространството максимално, но от друга страна в голяма част от него липсва необходимата височина за да се използва адекватно. Тук ще ви покажа как аз реших този проблем и как вие можете да направите това.

В спалнята най-ниската част, до която достигаше тавана, беше едва 20см. Там и пълзите пак ще ви е неудобно. За това тази част от стаята я обособихме с чекмеджета, като всяко има различна дълбочина, която е съобразена със скосяванията на тавана. Най-горните чекмеджета са с дълбочина едва 20см, а най-долните достигат до 60см.

спалня със скосявания (още…)

Интимното място – дизайн на тоалетна

Тоалетната е едно от най-интимните места в дома. Отдавна тази част на дома служи за нещо повече от извършването на определени биологични нужди. Често хората прекарват там неподозирано дълго време, което отдават за размисли и разни други неща. За това и атмосферата трябва да подхожда за подобни ситуации.

Представям Ви нейно величество – ТОАЛЕТНАТА!

дизайн на тоалетна (още…)

Баня „Земя“

Баня „Земя“ е мъжка баня с тенденции да стане семейна такава. Клиентът е ерген, които живее заедно с неговите братя. Всичките ергени, към началото на проекта и не всички към неговия край. Проектът за банята е една малка част от един по-голям проект, но подходът за реализацията е типично ергенски и като такъв нещата се случват малко по малко. Така, че днес ще ви покажа само банята, а скоро ,стъпка по-стъпка, ще ви покажа и останалите части на апартамента.

Избрани са цветове, които лесно да се поддържат и да не са много претенциозни. Зоната с душа е отделена визуално чрез цветовете, със стъклена преграда и чрез подът, който е направен на две нива. Непосредствено срещу душа и има голямо огледало, на което човек може да се вижда в цял ръст – за по-здравословен начин на живот.

Цялостното внушение в банята е за светлина, мекота и уют. За повишаване на усещането за комфорт са избрани плочки с дървесен декор в различни тонове.

Акцент е стената срещу вратата, която е разработена в няколко дървесни декора, който лесно се преплитат с останалите дървесни тонове в банята.

Мебелите в банята са в бяло за да създадат допълнително усещане за чистотата и невинност.

А ето и самата баня! Насладете ѝ се!

(още…)

Баня „Аквамарин“

година: 2016г

Представям ви едно мое много обичано творение – баня и тоалетна „Аквамарин“. Името произлиза от избора на цветовете – синьо-зелени плочки в комбинация с дървесен декор.

Най-напред нека ви покажа тоалетната. Въпреки малките си размери, то този цвят комбиниран с бяло, я отваря изключително много. Заради контраста и свежия полъх тоалетната стана много приветливо място. Колкото и да е тясно в нея, все пак сложихме една много малка мивка с шкафче под нея за да може човек да си измие ръцете и да се държат отдолу неща от първа необходимост. Според някой хора това е излишно, когато няма място, но според мен наличието на мивка е задължително, било то и толкова малка. Огледалото е с твърд гръб за по-хубав образ. 😉 Все пак винаги, когато се гледаме в огледалото, трябва да се любуваме на собствено си АЗ. А в непосредствена близост сложихме и един контакт за аварийни ситуации в случай, че някой от членовете на семейството е окупирало основната баня – я за някой сешоар, я за нечия самобръсначка.

(още…)

Спалня „Капучино“

Година: 2016г

Този проект е създаден за „Филмар 74„.

Дълго се чудих дали да ви покажа тази моя „рожба“. Липсата на напудрена визуализация и готини снимки не са добър приятел на маркетинга, но действителността не винаги имам възможност за розови картинки, но пък точно за това реших да ви го покажа, защото това не е повлияло на качеството на крайния проект.

Представям ви спалня в капучинови нюанси!

Много гардероби, спалня с тапицирана табла, работно място и нежна тоалетка.

След дълго напасване на цветове и правеното на няколко мостри, в крайна сметка се спряхме на едни много приятни, меки тонове на кафявото. Те са нанесени върху MDF, който е фурнирован. Това дава много нежна текстура, която повишава усещането за уют.

Характерното за тази спалня е присъствието на кът за работа, които има своите характерни форми, повлияни от специфичната архитектура на помещението.

Шкафовете, гардеробите и чекмеджетата са без дръжки. Те се отварят чрез елементи, които са направени с фрезоване.

(още…)

Кухня Black&White

година: 2015г

Този проект е създаден за „Филмар 74„.

Проекта е на малка кухня, разположена в общо помещение с трапезарията и дневната. Кухнята е проектирана в права линия. Горният ред шкафове са на две нива. Първото ниво е по-плитко и шкафовете са предназначени за най-използваната посуда. Второто ниво е с по-дълбоки шкафове, които са в една равнина с долния ред кухненски шкафове. Всички вратички и чекмеджета се отварят без дръжки. При повечето от тях това се осъществява чрез push. Под долният ред шкафове има вградено осветление. Мебелите са изработени от MDF с покритие от боя, съответно в бяло и черно. Кухненският плот и гръб са от естествен камък.

final 2 (още…)

Кога хигиена на лицето е въпрос на дизайн?

Ей тоз’ продукт съм го създала специално за дамите. Да, скъпи дами, както знаете красотата започва с добра хигиена. Или е въпрос на грим? Какъвто и да е отговора, почистването на лицето е възлова част от ежедневието ни. В ежедневната ми битката с това как да се съхраняват правилно памучните тампони за почистване на грим, създадох продукт за  улеснение на всички дами. Ако и вие се чудите как да съхранявате и изсушавате тези тампони без да се замърсяват, значи това е за вас. Това е продукт, който улеснява правилното съхранение на тампоните за грим. С помощта на него те се изсушават без да задържат влага и да създават среда за развитие на микроорганизми. Тази поставка се прави от антибактериален материал, Kerrock, който не позволява задържането на никакви бактерии. След измиване на лицето, тампоните се измиват и поставят в стойката. Тя позволява добра циркулация на въздуха от всички страни, което улеснява безупречното им изсушаване. Минималният допир е до материала Kerrock, които сертифициран за най-високо ниво на антибактериалност. Той се препоръчва за употреба в болнични заведения, професионални кухни и други места, които изискват безупречна хигиена.

Продуктът, които все още търси своето име, е създаден в две разновидности – малка и голяма. Малката е за съхранение на един тампон, а голямата е за съхранение на три такива.

(още…)

Брошура на Филмар 74 за BIFE-SIM ROMEXPO 2014

година: 2014

клиент: Филмар 74

Скоро приключи една нетрадиционна задача за мен. Потърсиха ме приятелите ми от Филмар 74 за да им помогна за подготовката на брошурите за едно изложение, в което участваха. Изложението е BIFE-SIM ROMEXPO 2014 в Румъния.

Спряхме се върху вариант за брошура, които се сгъва на 3 части. Външната част предоставя най-обща информация за фирмата и техния онлайн магазин. Вътрешната част показва 3 реализирани цялостни проекта на фирмата. На първата страница е представена част от щанда, с който участваха. Идеята е хората, които взимат брошурата, след края на изложението, да направят пряка връзка с впечатленията си от самото изложение. Брошурата е разработена на два езика.

Представям Ви крайния резултат на рекламните материали. За да ги разгледате подробно, моля кликнете върху картинките по-долу!

 

Филмар 74 Филмар 74 Филмар 74 Филмар 74 Филмар 74 Филмар 74

(още…)

Серия модули за спалнята

година: 2014

клиент: онлайн магазин за мебели mebelionline.eu

 

Това е един от последните ми проекти, който е разработен по поръчка на онлайн магазина за мебели mebelionline.eu. Идеята беше да се създаде серия от мебели за спалнята, които да имат разновидности, да могат да се комбинират, да са адекватни за всяко помещение, да има съвременна визия и цената да е в разумни граници.

От тази начална точка реших да заложа на следната визия:

 серия мебели за спалнята (още…)

Кухня с цветни стъкла

година: 2013

Кухнята, тази тъй важна част от всеки дом. За къде е един дом, ако няма такава? Всеки трябва да се погрижи за своята любима кухня подобаващо. Добре е това да започне от правилното подреждане на отделните елементи за постигане на максимална функционалност и оформяне на дизайна на кухнята.

jylta kuhnq jylta kuhnq (1) (още…)

Масичка с дъх на нежност

година: 2012

Нещо наистина нежно, нещо наистина женско. Това е масичка, за онези, които искат да гледат в дома си нещо с умиление и винаги да помнят, важния смисъл на жената в дома.

Масичката е декорирана с 9 стилизирани цветя, разположени по ротационен принцип. Цветето символизира всичко онова, което едно дете влага, когато рисува картичка за своята майка – любов, нежност, благодарност.

Масичката се разделя на 3 самостоятелни части. Във всяка една от тях остават по три цветя. Символът, които се образува от това деление, е символ, които древните цивилизации са използвали за жената.

table flowers (3) table flowers (2) table flowers (4) table flowers (5) table flowers (1) table flowers (още…)

Къща като от приказките на Шехерезада

година: 2012

визуализация: арх. Михаил Цветанов, арх. Светослав Пецев, Лилия Георгиева

Този проект е създаден за „ДСП Бимекс“ ООД.

Понякога мечтите се сбъдват. Понякога всичко, което сме мислили, че е само част от приказките, се случва. Така стана и с този проект за интериор на къща. Всичко около него се разви доста приказно, но заради това той винаги ще остане един чудесен спомен, който ще ме дърпа напред. Нека Ви го представя!

Къщата се намира в едно далечно и непознато приказно място, а именно в Либия. Собственикът, също с толкова приказна история, си пожела къща в модерен европейски стил, която да е съобразена с всички арабски канони и изисквания. Толкова чуждо и толкова близко. Една далечна и непозната култура, трябваше да бъде преплетена с така познатата ни напреднала цивилизация.  Никои не вярваше в истинността на този проект и точно заради това, той беше възложен на мен.

Къщата е  с над 1400m2  РЗП. Разделена е на 2 корпуса. Основният е предвиден за ежедневно обитаване от членовете на семейството. Другият корпус е предвиден за гости и развлечения. Проектът за основния корпус включва разработването на дневна с кухня, входно предверие, трапезария, женска гостна стая, мъжка гостна стая, кухня за прислугата, баня и тоалетна.  Спалнята със санитарен възел беше разработена предварително. Тях може да разгледате  в „Оазис сред пустиня 2“. Детайли от екстериора може да видите в  „Оазис сред пустиня 1“.

Дневната е основното помещение в дома. Заема около 150m2.  Съчетана е с голяма кухня, чиято цел е по-скоро представителна. Там се приготвят по-леки храни и има помощна функция при сервирането на храната. Разполага с бар-плот, изработен от HPL с вградени елементи  кехлибар и декоративно осветление. Дневната част е с двойна височина. В нея акцент е вертикалната стената с растителност.  Основната част от мебелите са от масивна дървесина, цвета на която е основен елемент на интериора.

living room living room (3) living room (4) living room (1) living room (5) living room (2) living room (6) living room (7) (още…)

Един топъл апартамент

година: 2012

Това е един много топъл и уютен интериор на апартамент с изчистена линия. Кухнята и дневната са обединени. Апартамента разполага още с една спалня и една детска стая. За основен цвят в интериора на апартамента е избран дървесен декор, който излъчва топлота.

Кухнята е малка и строго подредена. Тя пряко кореспондира с дневната. Акцент в нея е релефната стена зад меката мебел.

dnevna (1) dnevna (4) dnevna dnevna (2) (още…)

Из тайните кътчета

година: 2012

Този проект е създаден за „ДСП Бимекс“ООД. Снимки от реализацията може да видите тук.

На всеки един от нас понякога ни се иска да се сгушим в някое тайно кътче, което да си е само наше и да ни предразполага към бягство от реалността. Ето едно такова място, някъде скрито в девствените места на България, което предлага на своите обитатели действителност различна от лъскавите, студени и претенциозни мебели. Една традиционна българска къща.

Дневната разполага с голяма маса и дълги миндери покрай стените. Подходяща е за приемане на много гости и правенето на много веселби. Всички мебели са изработени от масивна дървесина.

dnevna (1) dnevna (3) dnevna (2) dnevna dnevna (4) dnevna (5) (още…)

Механа

година: 2011

Този проект е създаден за „ДСП Бимекс“ООД. Снимки от реализацията може да видите тук.

mehana mehana (2) mehana (1) mehana (5) mehana (3) mehana (4)

Във времена на духовен упадък е красиво, когато някой иска да съхрани културната си идентичност.  Все по-често клиентите искат да сътворят някое кътче в стар, битов български стил. В този дом едно помещение беше отделено за това и там сътворихме уютна механа. (още…)

Бялата спалня

година: 2011

Този проект е създаден за „ДСП Бимекс“ ООД. Снимки от реализацията може да видите тук.

 

Най-интимното място в един дом е спалнята. Тя е огледало на вътрешния свят на стопаните, но всяка спалня представлява и място за релаксация и уединение.

P57-2010-1 (още…)

Слънце

година: 2011

визуализация: арх. Михаил Цветанов, Лилия Георгиева

Проектът СЛЪНЦЕ има за цел да покаже, как едно тъмно пространство може да се преобрази чрез своя интериорен дизайн. С използването на ярки цветове се постига внушение за слънчево и топло пространство.

Помещението е обособено на три зони – кухня, трапезария и дневен трак. Всяка част притежава необходимите за нея мебели.

трапезария, Слънце дневна, Слънце кухня, Слънце (още…)

Дом за възрастни хора

година: 2011

Понякога се налага нашите родители да прекарат последните си дни в дом за възрастни хора.

 starcheski dom starcheski dom (2) starcheski dom (4) starcheski dom (3) starcheski dom (1) (още…)

Спирка на градския транспорт

година: 2011

Всяка спирка на градския транспорт трябва да бъде достъпна за всички граждани – майки с деца, хора с увреждания, възрастни хора и всякакви хора. Този проект е разработен за бъде достъпна спирката и лесна за използване от всички. Има места за сядане, места за хора, които използват инвалидни колички и пр. Таблото е адаптирано за използване от глухонеми, слепи и такива с ограничена подвижност. Има зони, които със своята разнообразна структура и цвят, помагат на всички за по-бързото ориентиране в заобикалящата ги среда.

 

bus stop bus stop (3) bus stop (4) bus stop (2) bus stop (1) (още…)

Оазис сред пустиня 2

година: 2010

Този проект е създаден за „ДСП Бимекс“ ООД.

След като къщата беше завършена отвън, беше време да се продължи и на вътре. За начална точка избрахме най-интимното място за стопаните на всеки дом, а именно спалнята. В нашият случай тя е комбинирана и с прекрасна и удобна баня, в непосредствена близост.

P47-2010-bedroom5 P47-2010-bedroom1 P47-2010-bedroom3 P47-2010-bedroom4 P47-2010-bedroom2 P47-2010-bedroom6 P47_2010_banq_1 P47_2010_banq_2 P47_2010_banq_3 P47_2010_banq_4 P47_2010_banq_5 (още…)

Pages:12»