Апартамен под наем, ап.1

Дизайнът на този апартамент е предназначен към хора, които ще го наемат за средносрочно време. Имат необходимостта там да работят и да приемат бизнес гости, но и да бъде техен дом, макар и временно.

Поради тази причина цветовото решение е в сиви тонове. А кухнята е малка и има възможност да се скрива чрез сгъваеми врати с желюзи.

Антеро създава първото впечатление. Избрахме то да бъде семпло, но представително.

антре в сиво

Ето я и дневната:

Трапезарията:

трапезарията

И кухнята, която може да се скрива със сгъваеми врати, когато е необходимо.

А ето я и спалнята. В нея има тоалетка, която също може да се използва за работно място. В избраният стил се преплитат както стари елементи, така и нови. Това придава усещане за по-висок клас на интериора.

Банята:

разположение в баня

Кухня в люляков цвят

Представям Ви една много нежна кухня в люляков цвят. В нея са вписани интересни малки ниши, които й придават неповторимо усещане за уют.

кухня в лилаво
кухня Люляк

Интериор на къща в кв.Бояна

Представям Ви интериора на голяма къща с 4 спални. Дизайнът е решен в тъмно зелен цвят, съчетан с естествен бял мрамор. Мебелите са изпълнени от MDF с фурнир от орех, който е съчетан с леки, приятни метални конструкции.

Започваме от дневната, кухнята и трапезарията:

На вторият етаж са разположени спалните. Две от тях са с бани и тоалетни. А към една от спалните има дрешник.

А ето и фоайетата:

Реновация на хотел Джемелли

Детска радост за момиченца

Представям Ви една малка, но много свежа детска стая. Тя е за две малки госпожици, които тепърва ще растат и ще стават тинейджърки.

Композиционното изграждане на стаята е продиктувано от желанието детската стая да не е за съвсем малки деца, а да може да се ползва адекватно и когато пораснат. Леглата са с размер за възрастен човек. Тъй като стаята е твърде малка, то бюрото, което е необходимо за учене, е изнесено в друго помещение. Водещ елемент при формообразуването са челните пити, които са пренесени и върху дръжките на корпусната мебел. Цветовото решение е в жълто и лилаво. търсеният ефект е на нежност, детско излъчване, подчертано момическо решение, но без да е лигаво. За цялостното оформяне на визията е избран стилен тапет на точки, които отново подчертава момичешкото излъчване.

В процеса на работа бяха разгледани и други цветови решения, които можете да видите по-долу:

детска стая

детска стая цветове

 

Усмихни се!

„Усмихни се!“ е проект, в който в едно малко пространство с особена архитектура са обединени кухнята, трапезарията и дневната.
Разработен е в светли тонове, които придават характерна колоритност.
Пространството е разделено на две основни зони. Едната е кухнята, а другата е трапезарията и дневната.
Пода в частта с дневната е решен в много светъл ламинат, който е продължен по едната стена. Другата стена е тухли, които са боядисани в жълто. Избран е топъл и свеж цвят. За повече уют, тази стена е декорирана с надпис „Усмихни се!“.
Тъй като тази зона изпълнява ролята на дневна и трапезария едновременно и няма достатъчно пространство за да се разделят двете функции, то дивана е вдигнат на по-високо за да може да бъде удобен и за хранене.

(още…)

Дневна с много спомени

година: 2017

Този проект е създаден за „Филмар 74“.

Представям ви една дневна или по-точно една секция. Тя е част от дневна, но моята работа беше да проектирам само зоната около телевизора. Изискването на клиентите беше около телевизора да бъдат наредени точно определени предмети. Признавам, че те са доста интересни и създавам голяма част от атмосферата, тъй като всеки един от тях носи някакъв красив спомен. Освен тези предмети, собствениците искаха да има вградена електрическа камина. А, ето и какво сътворих аз:

(още…)

Апартамент „Младост“

година: 2017г;

клиент: частен;

Винаги е приятно, когато някой стар и добър приятел те потърси за да му проектираш и да му направиш дизайна на апартамента.

Основното изискване беше всичко да бъде бяло. Единствено в баните може да има цвят. Едната в синьо, а другата в зелено.

Ето какво се получи:

Входното антре направено изцяло в бяло. Характерният елемент се черните рамки. А защо точно те – си има своята история, но тя ще си остане между мен и клиента.

(още…)

Стаи със скосени тавани

година: 2017г

Представям ви спалня и детска стая, които са част от апартамент, в който таванът е скосен. Такива помещения винаги са предизвикателство за всеки дизайнер. От една страна трябва да се усвой пространството максимално, но от друга страна в голяма част от него липсва необходимата височина за да се използва адекватно. Тук ще ви покажа как аз реших този проблем и как вие можете да направите това.

В спалнята най-ниската част, до която достигаше тавана, беше едва 20см. Там и пълзите пак ще ви е неудобно. За това тази част от стаята я обособихме с чекмеджета, като всяко има различна дълбочина, която е съобразена със скосяванията на тавана. Най-горните чекмеджета са с дълбочина едва 20см, а най-долните достигат до 60см.

спалня със скосявания (още…)

Интимното място – дизайн на тоалетна

Тоалетната е едно от най-интимните места в дома. Отдавна тази част на дома служи за нещо повече от извършването на определени биологични нужди. Често хората прекарват там неподозирано дълго време, което отдават за размисли и разни други неща. За това и атмосферата трябва да подхожда за подобни ситуации.

Представям Ви нейно величество – ТОАЛЕТНАТА!

дизайн на тоалетна (още…)

Баня „Земя“

Баня „Земя“ е мъжка баня с тенденции да стане семейна такава. Клиентът е ерген, които живее заедно с неговите братя. Всичките ергени, към началото на проекта и не всички към неговия край. Проектът за банята е една малка част от един по-голям проект, но подходът за реализацията е типично ергенски и като такъв нещата се случват малко по малко. Така, че днес ще ви покажа само банята, а скоро ,стъпка по-стъпка, ще ви покажа и останалите части на апартамента.

Избрани са цветове, които лесно да се поддържат и да не са много претенциозни. Зоната с душа е отделена визуално чрез цветовете, със стъклена преграда и чрез подът, който е направен на две нива. Непосредствено срещу душа и има голямо огледало, на което човек може да се вижда в цял ръст – за по-здравословен начин на живот.

Цялостното внушение в банята е за светлина, мекота и уют. За повишаване на усещането за комфорт са избрани плочки с дървесен декор в различни тонове.

Акцент е стената срещу вратата, която е разработена в няколко дървесни декора, който лесно се преплитат с останалите дървесни тонове в банята.

Мебелите в банята са в бяло за да създадат допълнително усещане за чистотата и невинност.

А ето и самата баня! Насладете ѝ се!

(още…)

Баня „Аквамарин“

година: 2016г

Представям ви едно мое много обичано творение – баня и тоалетна „Аквамарин“. Името произлиза от избора на цветовете – синьо-зелени плочки в комбинация с дървесен декор.

Най-напред нека ви покажа тоалетната. Въпреки малките си размери, то този цвят комбиниран с бяло, я отваря изключително много. Заради контраста и свежия полъх тоалетната стана много приветливо място. Колкото и да е тясно в нея, все пак сложихме една много малка мивка с шкафче под нея за да може човек да си измие ръцете и да се държат отдолу неща от първа необходимост. Според някой хора това е излишно, когато няма място, но според мен наличието на мивка е задължително, било то и толкова малка. Огледалото е с твърд гръб за по-хубав образ. 😉 Все пак винаги, когато се гледаме в огледалото, трябва да се любуваме на собствено си АЗ. А в непосредствена близост сложихме и един контакт за аварийни ситуации в случай, че някой от членовете на семейството е окупирало основната баня – я за някой сешоар, я за нечия самобръсначка.

(още…)

Спалня „Капучино“

Година: 2016г

Този проект е създаден за „Филмар 74„.

Дълго се чудих дали да ви покажа тази моя „рожба“. Липсата на напудрена визуализация и готини снимки не са добър приятел на маркетинга, но действителността не винаги имам възможност за розови картинки, но пък точно за това реших да ви го покажа, защото това не е повлияло на качеството на крайния проект.

Представям ви спалня в капучинови нюанси!

Много гардероби, спалня с тапицирана табла, работно място и нежна тоалетка.

След дълго напасване на цветове и правеното на няколко мостри, в крайна сметка се спряхме на едни много приятни, меки тонове на кафявото. Те са нанесени върху MDF, който е фурнирован. Това дава много нежна текстура, която повишава усещането за уют.

Характерното за тази спалня е присъствието на кът за работа, които има своите характерни форми, повлияни от специфичната архитектура на помещението.

Шкафовете, гардеробите и чекмеджетата са без дръжки. Те се отварят чрез елементи, които са направени с фрезоване.

гардероб с плъзгащи врати
гардероб с плъзгащи врати
(още…)

Кухня с жълто в 2 варианта

Кухня. Това е най-често поръчваната мебел в България по индивидуален проект. Основната причина за това е свързана с нуждата да се усвой максимално пространството.

Представям ви кухня от апартамент в типичен панелен блок. Терасата е остъклена и приобщена към кухнята. Стената под прозореца е премахната, запазен е трегера и стената до прозореца.

Кухнята е разработена в два цветови варианта. Единият е в ярък жълто-зелен цвят, който е комбиниран с декор в дървестната гама. Кухненският плот е от бял технически камък, като са спазени последните световни тенденции – плотът да е тънък. Под него има зелено-жълта лента, която кореспондира с вратичките на втория ред кухненски шкафове. Кухненският гръб е закалено стъкло, което е декорирано с принт от цветя.

Тръбите за парното и радиатора са скрити с ефектна решетка, която е с несиметрични кръгли отвори.

(още…)

Кухня Black&White

година: 2015г

Този проект е създаден за „Филмар 74„.

Проекта е на малка кухня, разположена в общо помещение с трапезарията и дневната. Кухнята е проектирана в права линия. Горният ред шкафове са на две нива. Първото ниво е по-плитко и шкафовете са предназначени за най-използваната посуда. Второто ниво е с по-дълбоки шкафове, които са в една равнина с долния ред кухненски шкафове. Всички вратички и чекмеджета се отварят без дръжки. При повечето от тях това се осъществява чрез push. Под долният ред шкафове има вградено осветление. Мебелите са изработени от MDF с покритие от боя, съответно в бяло и черно. Кухненският плот и гръб са от естествен камък.

бяла кухня

(още…)

Кога хигиена на лицето е въпрос на дизайн?

Ей тоз’ продукт съм го създала специално за дамите. Да, скъпи дами, както знаете красотата започва с добра хигиена. Или е въпрос на грим? Какъвто и да е отговора, почистването на лицето е възлова част от ежедневието ни. В ежедневната ми битката с това как да се съхраняват правилно памучните тампони за почистване на грим, създадох продукт за  улеснение на всички дами. Ако и вие се чудите как да съхранявате и изсушавате тези тампони без да се замърсяват, значи това е за вас. Това е продукт, който улеснява правилното съхранение на тампоните за грим. С помощта на него те се изсушават без да задържат влага и да създават среда за развитие на микроорганизми. Тази поставка се прави от антибактериален материал, Kerrock, който не позволява задържането на никакви бактерии. След измиване на лицето, тампоните се измиват и поставят в стойката. Тя позволява добра циркулация на въздуха от всички страни, което улеснява безупречното им изсушаване. Минималният допир е до материала Kerrock, които сертифициран за най-високо ниво на антибактериалност. Той се препоръчва за употреба в болнични заведения, професионални кухни и други места, които изискват безупречна хигиена.

Продуктът, които все още търси своето име, е създаден в две разновидности – малка и голяма. Малката е за съхранение на един тампон, а голямата е за съхранение на три такива.

(още…)

Брошура на Филмар 74 за BIFE-SIM ROMEXPO 2014

година: 2014

клиент: Филмар 74

Скоро приключи една нетрадиционна задача за мен. Потърсиха ме приятелите ми от Филмар 74 за да им помогна за подготовката на брошурите за едно изложение, в което участваха. Изложението е BIFE-SIM ROMEXPO 2014 в Румъния.

Спряхме се върху вариант за брошура, които се сгъва на 3 части. Външната част предоставя най-обща информация за фирмата и техния онлайн магазин. Вътрешната част показва 3 реализирани цялостни проекта на фирмата. На първата страница е представена част от щанда, с който участваха. Идеята е хората, които взимат брошурата, след края на изложението, да направят пряка връзка с впечатленията си от самото изложение. Брошурата е разработена на два езика.

Представям Ви крайния резултат на рекламните материали. За да ги разгледате подробно, моля кликнете върху картинките по-долу!

(още…)

Серия модули за спалнята

година: 2014

клиент: онлайн магазин за мебели mebelionline.eu

Това е един от последните ми проекти, който е разработен по поръчка на онлайн магазина за мебели mebelionline.eu. Идеята беше да се създаде серия от мебели за спалнята, които да имат разновидности, да могат да се комбинират, да са адекватни за всяко помещение, да има съвременна визия и цената да е в разумни граници.

От тази начална точка реших да заложа на следната визия:

серия мебели за спалнята
(още…)

Дизайн на офис на WOODWARD

година: 2014

клиент: Woodward

 

Нека ви представим най-новия ни проект!

Неотдавна ни потърсиха за помощ за да реконструираме този офис:

(още…)

Дом или поляна – апартамент със зеленина

година: 2014

клиент: частен

Това е част от проект за едно малко жилище.  Най-напред бяха проектирани коридора и кухнята. Заедно със собственика преценихме, че това е най-важната част от неговия дом, за да може да се нанесе в него почти веднага. Останалите помещения ще чакат своя ред на по-късен етап. И така. Представям ви един свеж апартамент със зеленина. (още…)

Кухня с цветни стъкла

година: 2013

Кухнята, тази тъй важна част от всеки дом. За къде е един дом, ако няма такава? Всеки трябва да се погрижи за своята любима кухня подобаващо. Добре е това да започне от правилното подреждане на отделните елементи за постигане на максимална функционалност и оформяне на дизайна на кухнята.

кухня
кухня
кухня
кухня
(още…)
Pages:12»