Баня „Аквамарин“

0 Flares 0 Flares ×

година: 2016г

Представям ви едно мое много обичано творение – баня и тоалетна „Аквамарин“. Името произлиза от избора на цветовете – синьо-зелени плочки в комбинация с дървесен декор.

Най-напред нека ви покажа тоалетната. Въпреки малките си размери, то този цвят комбиниран с бяло, я отваря изключително много. Заради контраста и свежия полъх тоалетната стана много приветливо място. Колкото и да е тясно в нея, все пак сложихме една много малка мивка с шкафче под нея за да може човек да си измие ръцете и да се държат отдолу неща от първа необходимост. Според някой хора това е излишно, когато няма място, но според мен наличието на мивка е задължително, било то и толкова малка. Огледалото е с твърд гръб за по-хубав образ. 😉 Все пак винаги, когато се гледаме в огледалото, трябва да се любуваме на собствено си АЗ. А в непосредствена близост сложихме и един контакт за аварийни ситуации в случай, че някой от членовете на семейството е окупирало основната баня – я за някой сешоар, я за нечия самобръсначка.

Ето и нейно величество банята.

Решена в същите тонове, но подчертани с дървесен декор. Благодарение на цветовете са обособени трите зони в банята – душ кабината, мястото за тоалет и мястото на тоалетната. Това разделение е подчертано още веднъж като пода е направен на две нива. Душ кабината е на по-ниското ниво като така тя се отделя естествено и не е необходимо да има допълнителни елементи, които да спират разпространението на водата. В нея са изградени малки ниши за съхранение на козметиката и необходимите аксесоари.

Частта с тоалетната е обособена отделно. Над казанчето за вграждане обособихме шкаф, който е вграден в стената и елегантно прикрит с картина. Всъщност картината представлява вратичка за шкафа и на нея са написани правилата в дома.

Третата част е за сутрешният тоалет – мивката с огледалото. За да се подчертае нейната важност е оформена специална пътечка до там, осъществена благодарение на нашият трети декор, а именно дървесния. Разбира се мястото е оборудвано с необходимото осветление, контакти и пр. за да бъде мястото максимално функционално.

дизайнерска баня баня ниши в банята хитринки в банята идеи за банята вграден шкаф в баня вграден шкаф в стената

Ако искате да научите повече за проекта и да разгледате още снимки, както и да ги сравните с визуализациите, то посетете и другата ми страница тук.

 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Pin It Share 0 Email -- LinkedIn 0 0 Flares ×

Comments are closed.