Кухня с цветни стъкла

39 Flares 39 Flares ×

година: 2013

Кухнята, тази тъй важна част от всеки дом. За къде е един дом, ако няма такава? Всеки трябва да се погрижи за своята любима кухня подобаващо. Добре е това да започне от правилното подреждане на отделните елементи за постигане на максимална функционалност и оформяне на дизайна на кухнята.

кухня
кухня
кухня
кухня

Кухнята в този апартамент заема около 10m2. Хладилникът и пералнята са свободно стоящи и те бяха налични предварително. След определянето на възможните варианти за извеждане на абсорбатора, то за останалите електроуреди нямаше голям избор. На долния ред шкафове остана място само за чекмеджета. Място за съхранение на дълбоките съдове не остана, поради което се наложи една част от горния ред шкафове да има значително по-голяма дълбочина. Най-удобно беше това да е тази част, която е до тавана. В резултат горният ред шкафове беше разделен на 3 части, както в хоризонтално, така и във вертикално направление. За по-олекотена визия част от вратичките бяха направени с метален профил и матово стъкло. За гръб на кухнята отново избрахме стъкло. Там избрахме комбинация от боядисани в жълто и бяло стъкла. Този материал позволява лесното почистване от мазнини и добра ежедневна поддържака. Над котлоните няма шкафове, тъй като абсорбатора заема почти цялото място и възможностите за съхранение там са по-скоро визуална заблуда, отколкото реална възможност. Заложихме на олекотената визия и лесната поддръжка.

Помещението, в което се намира кухнята, е със северно изложение. За това избрахме жълт цвят, които да стопли стаята и да внесе светлина. Стъклото зад мивката, както и отсрещната стена се превърнаха в акцента и бижуто на тази кухня.  За да внесем нещо лично и да преобщим дизайна на кухнята към нейният собственик, избрахме страстта му към колекционирането на магнити. Над масата за хранене поставихме няколко магнитни дъски, които бяха изработени по поръчка, специално за нуждите на това помещение.

Така направихме една малка и симпатична кухня.

39 Flares Facebook 34 Twitter 0 Google+ 5 Pin It Share 0 Email -- 39 Flares ×

Trackbacks & Pings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Анти-спам код * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.